Scurta biografie

Doamna Violeta Lecca Balan s-a nascut la 4 August 1936.

A facut studii liceale intre 1959 si 1962 apoi  Scoala Tehnica Sanitara. La terminarea acesteiea, dupa stagiul de pregatire profesionala a lucrat intreaga sa cariera ca asistent medical in pediatrie la diverse unitati sanitare si spitale din Bucuresti si din tara. A fost admisa la Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu”, clasa prof. Popescu-Negreni de unde a obtinut o diploma care ii atesta maiestria ca artist. Din dragoste pentru pictura si arta in general, lucreaza cu pictorii A.Moscu si C. Baba la Muzeul Aman. A lucrat ca asistent medical la Spitalul de Copii Calarasi – Mantuleasa si concomitent, ca asistenta la Leaganul de Copii nr. 3 din Bucuresti, unde a si executat o fresca cu scene pentru copii care mai poate fi admirata si astazi.

Membra a Asociatiei Artistilor Plastici si a Cenaclului de Arte Plastice al Medicilor „Ion Tuculescu” (aici puteti admira si cateva din picturile in culori facute de dumneaei cu diferite ocazii), doamna Violeta Lecca Balan sustine numeroase expozitii personale si de grup, multe din lucrarile dumneaei fiind achizitionate sau daruite si pot fi admirate astazi in colectii particulare din intreaga lume.

A obtinut numeroase premii si diplome pentru desen, este artist plastic colaborator  la Revista „Viata medicala”.

Am deosebita placere sa va prezint cateva farame din viata acestei artiste care a incantat generatii prin desenele sale.

Cu respect,

dr. Daniel Ganea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s